Carvaxyl za urinarne infekcije

Author:

Category:

spot_img

Urinarne infekcije su često neprijatne jer su vrlo uporne, često se ponavljaju i remete svakodnevni život. Lečimo ih antibioticima, pa bakterije koje izazivaju urinarne infekcije postaju rezistentne (otporne) na ove antibiotike. Carvaxyl , P73 formula ulja divljeg origana, je prirodni antibiotik koji je, kroz studije dokazao, da je efikasan u sprečavanju i otklanjanju infekcija mokraćne bešike, zahvaljujući antimikrobnom i antioksidativnom dejstvu.

Infekcije mokraćne bešike

Cistitis ili infekcija mokraćne bešike je najčešća infekcija urinarnih puteva izazvana raznim vrstama bakterija. Infekcije mokraćnih puteva su češće kod žena zbog anatomije jer je uretra kraća kod žena a time je i izloženost infekciji veća. Simptomi urinarne infekcije mogu biti blagi, a može se dogoditi i da simptomi potpuno izostanu. Najčešće se manifestuje kao jak nagon za mokrenjem, kao i češće mokrenje pri čemu se oseća peckanje. Mokraća je beličasta i mutna, neprijatnog mirisa. Nekada je prisutan bol u bešici i blago povišena temperatura.

Carvaxyl – Antimikrobna dejstva

Najveći broj infekcija mokraćne bešike je izazvan bakterijom Ešerihija koli. Istraživanje P73 formule ulja divljeg origana su ispitivana od 2001 godine na Džordžtaun univerzitetu u Vašingtonu. Rezultati su pokazali da antimikrobno dejstvo P73 formule ulja divljeg origana uništava Ešerihiju koli, uzročnika većine infekcija mokraćnih puteva. Ispitivanja su pokazala da P73 formula ulja divljeg origana ima skoro istu efikasnost kao neki antibiotici. Carvaxyl je takođe efikasan kod infekcija mokraćnih puteva koji su izazvani sojevima Ešerihije koli koje su rezistentne na antibiotike

Carvaxyl – Antioksidativna dejstva

Carvaxyl , kao jak antioksidans stvara PH sredinu koja otežava razmnožavanje bakterija u bešici. Antioksidansi sprečavaju oštećenje organizma slobodnim radikalima. Antioksidativno svojstvo Carvaxyl-a pomaže u sprečavanju vezivanja bakterija za zid mokraćne bešike, čime se smanjuje mogućnost razvoja infekcije. Carvaxyl ima velika antioksidativna svojstva.

Read More

Related Articles